lørdag 23. mai 2015

Hovudpersonar

"Bli hvis du kan. Reis hvis du må" har fire forteljarstemmar og er da delt i fire etter kven som fortel, Tarjei, Jon Olav, Karin og Trygve som alle fortel samme historia, bare frå forskjellige synspunkt, med forskjellige utgangspunkt. Gjennom desse fire forteljarstemmane blir vi meir eller mindre kjent med mange forskjellige menneskar.

Tarjei fortel om loajaalitetskonflikta han har havna i da han ikkje veit om han skal følga sine enge drømmar, å gå på Media og Kommunikasjon eller om han skal følg far hans sin drøm for han, at han skal overta garden og bli gardsgut.

Jon Olav er ein nabo av Tarjei, han observerar kva som skjer med folkan og stemninga i nabolaget både før og etter ulykka i Afghanistan. Og sønnen Sigurds reaksjon på alt som skjer påvirkar i stor grad Jon Olavs historie.

Karin er Tarjei si mor og ho fortel om korleis ho forelska seg i Hallvar(faren til Tarjei) og om alle følelsane ho følte på da dei bestemte seg for å flytte saman samt korleis ho opplev det å få to ungar (Julie og Tarjei) på godt og ondt.

Trygve vaks opp med to eldre tvilling-brødrar og har alltid følt seg litt undertrykt og snål i forhold til desse brødrene og alle andre, og han er ein person som gjør mykje fordi det er det andre forventar av han. Etterkvert så kjem det fram at han i tillegg har sterke følelsar han ikkje heilt veit korleis han skal håndtere


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar